מה בדרך כלל מחלקים בני בני הזוג?
בבואנו לדבר על עניין מורכב כמו חלוקת רכוש בין בני זוג, יש כמה דברים שכדאי לדעת. למעשה, ברוב המקרים חלוקת הרכוש כולל נושאים כמו:
1. דירה
2. רכב
3. כספים בחשבונות הבנק
4. זכויות פנסיוניות
יחד עם זאת, חשוב גם לדעת שיש החרגות שונות. בין אותם הנושאים שלא נכנסים להסכם אנחנו רואים לא מעט מקרים. למשל, כספים שעברו בירושה. כל אחד שומר את כספי הירושה שלו, אלא אם כן הוא החליט בזמנו להעביר את הכסף לחשבון המשותף. במידה ואחד מהצדדים קיבל מתנה בשנות הנישואין, אין חובה לחלק אותה בעת גירושין. בנוסף, גם כספים מלפני הנישואין לא צריכים להיות מחולקים בשעת פרידה.
האם אפשר לא לחלק את הרכוש?
יש מקרים שבהם בני זוג לא מעוניינים לחלק את הרכוש. במקרים כאלה יש לתכנן את הדברים מראש, כלומר, לחתום על הסכם ממון. יש אפשרות לערוך את הסכם הממון לפני הנישואין, אך כדאי לדעת שזו לא האופציה היחידה. למעשה, אנחנו רואים שיש גם אנשים שחותמים על הסכם כזה במהלך הנישואין. בצורה כזאת הם יכולים להסדיר את חלוקת הרכוש בהתאם לרצונות האישיים שלהם. מה שכן, חשוב לזכור: הסכמי ממון כאלה חייבים להיערך בהסכמה מלאה. במידה ולא יערך הסכם כזה והזוג יחליט להתגרש, החלוקה תהיה באופן שוויוני. עוד נקודה שחשוב מאוד להיות ערים לה, זה שהחתימה של בני הזוג על ההסכם אינה מספיקה. כלומר, גם בית הדין או בית המשפט חייבים לאשר את ההסכם כדי שהוא יקבל תוקף.